SydVestkoret

Sydvestkoret_2013_1

Sydvestkoret er et trivelig og dyktig kor som har sin base på Varden skole i Fyllingsdalen. Vi har for tiden rundt 35 medlemmer, og med et alderssprang på nesten 50 år har vi et kjempegrunnlag for musikalsk inspirasjon og mangfold. Vi har et veldig godt sosialt miljø, og har som mål å bli ett av de beste korene i Bergen – å synge i!

Repertoar og sangprestasjoner

Vi har et meget vidt repertoar, som spenner over det meste fra latinsk kirkemusikk til lette pop-låter til folkemusikk – både norsk og internasjonalt. Vi strever stadig etter å forbedre vårt musikalske uttrykk, og har oppnådd meget gode omtaler og lovord fra både media og publikum. Vi har hvert år en fast julekonsert i Sælen Kirke, og her er det lurt å sikre seg billetter tidlig, da de forsvinner rimelig fort.

Impulser utenfra

Vi har i Sydvestkoret sett nytten av å motta impulser og idéer utenfra vårt eget øvingslokale, og beveger oss dermed både innenlands og utenlands for å nyte godt av dette. Vi har vært på tur til Danmark og Skottland, og opparbeidet kjennskap og vennskap til lokale kor, som igjen har besøkt oss her i Bergen. I 2011 var koret en tur til Stockholm for å besøke Vox Media, Sveriges Radios og TV sitt interne kor, og året etter var de på besøk her hos oss i Bergen. Vi har vært så heldige at vi fikk låne vokalgruppen ”Adalias” fra Cuba en hel øving da de var på besøk i Bergen, og har lært litt cubanske rytmer og sanger. Alle disse impulsene tar vi med oss tilbake til øvelsene våre, og bygger på denne måten opp ett spennende og egenartet uttrykk som er SydVestkoret!

Øvingstid og sted

Vi øver hver tirsdag fra kl. 18:30 til 21:00 på Varden skole i Fyllingsdalen. Vi har stemmeprøve før opptak, men ikke bli skremt! Prøvene er for at dirigenten skal bli kjent med deg som sanger og for at du skal bli plassert i rette stemmegruppe. Husk at de aller fleste kan synge selv om de ikke får platekontrakt!